Po co stosuje się parafiny w kosmetykach?

Parafiny to związki syntetyczne pozyskiwane w procesie destylacji z określonej frakcji ropy naftowej (stąd często nazwa „ropopochodne”) po jej bardzo dokładnym oczyszczeniu. Przykłady parafin to olej parafinowy (INCI: Paraffinum Liquidum), izoparafiny, wazelina (INCI: Petrolatum), cerezyna, ozokeryt, wosk mikrokrystaliczny (INCI: Cera Microcristallina). Czytaj dalej …..

[singlepic id=461 w=320 h=240 float=center]

This entry was posted on 9 sierpnia 2013. Bookmark the permalink.